Meyveler

Ahazes

Meyveler

Mesajgönderen Ahazes » 25 Haz 2014, 17:32

Merhaba ıkızlerım var 17 aylık.kabızlık ve gaz sorunları var ılk günden berı .elma ,şeftali gıbı meyvelerın sındırımı kolay ve diüretik yapısı olduğu yazılı gurmebebekte.arastırıyorum hep kabızlık yaptıgı yönünde her sitede.ayrıca kavunun gaz yaptıgı soylenıyor ama meyve bölümüne baktım yazmıyor böyle bırsey.bana yardım gurme bebek. :?:

Gurmebebek

Re: Meyveler

Mesajgönderen Gurmebebek » 26 Haz 2014, 05:31

Merhaba, diüretik idrar söktürücü anlamına geliyor. Bu nedenle su kaybını artırmamak için ishalken vermeyin uyarısı geçebiliyor Kafanızı bu mu karıştırdı acaba? :) Bir önceki sorunuza verdiğimiz yazılarda kamız ve gaz yapabilecek besinler hakkında da bilgi bulacaksınız. Sevgiler :)

Ahazes

Mesajgönderen Ahazes » 26 Haz 2014, 08:02

Teşekkür ederım ilginiz ıcın..soruyu düzgün ıfade edemedım sanırım.seftali,elma gıbı meyveler kabız bebegın yememesı gereken meyvelerdır dıyor doktorlar ver internette araştırdığım makalelerde.ama gurmebebekte kabızken verılebılıyor dıyor.ıste bu benım kafamı karıştıran.aynı sekilde kavunda cıddı gaz yaparmış ama baktım bundan bahsedilmiyor.gurmebebekle ogrendım bebek bakımını, lütfen benı aydınlatırmısınız.

Gurmebebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Haz 2014, 03:53

Her bebek farklıdır ihtiyaçları ve bünyesi de farklıdır. Bu nedenle doktorunuzun önerdiği şeyleri yapmanız en doğrusudur. Anladığımız kadarıyla da bebişinizde yoğun bir kabızlık ve gaz problemi var. Ek gıdaya geçişin ilk aşamalarında bu durum normaldir Çünkü sindirim sistemleri henüz tam olarak gelişmemiştir. Ancak büyüyüp sindirim sistemleri geliştikçe gıdaları daha iyi tölere etmeleri ve bu tip sorunları azalması gerekir. Size bir önceki sorunuz da verdiğimiz kabızlık yazımızda verilmesi ve verilmemesi önerilen gıdalarda var. Ancak dediğimiz gibi doktorunuzun dediklerini uygulamanız en doğrusu. Sevgiler.

“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir