8-12 ay bebek beslenmesi

Bebeğiniz için ek besinlere geçişin en önemli dönemi. 9 ay başlangıcıyla beraber bebeğiniz etten buğday ununa, yumurtadan balığa birçok gıda ile tanışabilir. Bazı bebekler meraklı, iştahlı ve yeni maceralara açık iken, bazıları daha tutucu, alışkanlıklarına daha bağlı ve yeniliklere karşı dirençli olabilir... Ona uyumlu davranmanız ve yemek tecrübesini onun için keyifli kılmanız esastır.  

Bebeğinizde demir eksikliği varsa et tüketimi ile birlikte bu sorun azalacak ya da yok olacaktır.

Bu dönemde aldığı gıda çeşidi arttıkça bebeğinizde kabızlık, gaz, reflü gibi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönemde parmak yiyeceklere başlayabilirsiniz böylece hem yeni gıdaları keşfetmesine hem de kendini beslemesine imkan tanıyabilirsiniz.

Bebeğiniz artık sizinle sofrada oturmayı deneyebilir. Çocuğunuzun doyup doymadığına kendisi karar vermesine izin verin. Büyümesi ve gelişimi iyi gittiği sürece ne kadar yediğinin bu dönemde çok önemi yok.

8-12 aylık bebeğiniz için alınması önerilen besinler, miktarları ve 4 örnek menü için bir sonraki sayfaya devam edin.

530 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku