Sıvı ihtiyacı yaşla beraber erkeklerde kızlara göre daha fazla yükselir. Mevsim de alınmasi gereken sıvı miktarını etkileyen bir faktör. Çok fazla değişken olduğundan uzmanlar tam olarak tüketilmesi gerekli sıvı miktarını belirtemiyor, ancak idrar çıkışı yeterli miktarda sıvı alınıp alınmadığı hakkında iyi bir gösterge. Özellikle sıcak havalarda çocukları sıvı almaya teşvik etmek ve takibini yapmak yeterli olacaktır.

Çocuğunuzun yeterli sıvı alıp almadığını idrarını takip ederek anlayabilirsiniz. Bebeklik döneminde günde en az 5-6 ıslak bez, 2 yaştan sonra günde 4-5 kez çiş yapması yeterli sıvı aldığının bir göstergesidir.

37 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku