Su ayrıca çocuğunuzun sağlıklı bir kiloda kalması, konsantrasyonunun gelişmesi ve kronik hastalık risklerinin düşmesini de sağlar. Kabızlık, idrar yolu iltihabı sorunlarını azaltır.

Çocuklarda yetersiz sıvı tüketimi, erişkinlerden daha sık görülür. Çünkü çocukların sıvı ihtiyacı yetişkinlere göre daha fazladır. Bebeklikte vücuttaki su oranı yüzde 80, yetişkinlikte yüzde 50-60 civarındadır. Yaşamın sürdürülebilmesi için herkes bu oranı korumak zorundadır. Bebeklerin vücudunda bu oranın korunması sorumluluğunu ise biz anneler ve babalar taşırız.

Sıvı alımı azalıp sıvı kaybı arttığında vücut otomatik olarak sinyal verir. Susuzluk zihinsel ve fiziksel performansı etkileyecek düzeyde değişkenlik göstermez. Ama susuzluk hissi ortaya çıkmadan önceki dönemde sıvı alımının yetersizliği; yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi belirtilere neden olarak, fizyolojik ve zihinsel fonksiyonları olumsuz etkileyebilir. 


52 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku