Çocuklara sıvı tüketimi-su içme alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren kazandırılmalı. Ek besinlere geçişten itibaren, yemekten sonraki saatlerden ikinci öğüne yarım saat kalana kadar sık sık bebeğinize su teklif edin. Su teklif ettiğinizde içmediği zaman zorlamayın.Yemek arasında su içirmek veya yutmasını sağlamak için lokmalardan sonra su içirmek sağlıklı değildir.

Bir yaşından itibaren yürümeye başlayan çocuklar için suyu her zaman erişilir kılın. Biberon yerine bardak ya da renkli, cazip suluklar tercih edin. Onu boyuna uygun ve sık sık görebileceği yerlerde bırakın ki gördükçe su içmeyi hatırlasın. Daha büyük çocuklar pipetle bardaktan içmeye de bayılırlar. Bu tür araçlarla su içmeyi daha eğlenceli hale getirmeye çalışın. Su tüketiminin arttırılması için artık bir çok okulda sınıf içi ve dışlarında sürahi ve su sebilleri bulunuyor. Bunun su tüketiminin artmasında olumlu etkileri olduğu araştırmalarca ortaya konulmuştur. Mağazalarda bulabileceğiniz çocuk sebillerini evinizin mutfağında uygun bir yere koymayı deneyin. Kendi iradesiyle kendi özel sebilinden su doldurup içmek çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir. Bir yaşından büyük çocuğunuzun ilgisini daha fazla çekmesi için suyunun içine bir dilim limon ya da birkaç damla portakal suyu damlatarak tatlandırabilirsiniz.

Su içeceği bardağın özel karakterli ve eğlenceli tasarımlı olması da çocuğunuzu daha fazla sıvı tüketmeye motive eder. Bu tür bir bardağı birlikte alışverişe giderek seçmesine izin verebilirsiniz. Alacağınız kırılmaz bardağın BPA içermeyen bir malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin. Piyasada satılan kahramanlı, karakteri, çocuk ağızlıklı küçük pet şişeli sular da iyi bir alternatif olabilir. Ancak bakteri ve mikroplara karşı bunları uzun süreli olarak kullanmamasına, güneşte bIrakmamaya, sık sık yenilemeye özen gösterin.

Bol su ve sıvı tüketerek çocuğunuza örnek olun. Çocuklar için eylemler sözlerden daha etkilidir. Çocuğunuzun önünde tükettiğiniz sıvılara özen gösterin. Kola, kahve, çay yerine su, meyve suyu, ayran ve süt tüketin.

69 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku