Kayısı

Kayısı betakaroten ve A vitamini açısından güçlü bir yiyecek. Küçük gurmeniz için en önemli vitaminlerden biri A vitamin. A vitamini hücre gelişiminde çok önemlidir. Hamilelik döneminizde kullandığınız prenatal vitaminler bu nedenle yüksek dozda A vitamini içerir. Büyüyen bebeğinizin sağlıklı gelişimi için de yeteri derecede A vitamini alması şarttır... A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, grip ve soğuk algınlığına karşı savaşır. Küçük bir not: Kuru kayısı alırken kükürtle sarartılmamış olanları tercih etmemek iyi olabilir...

Ceviz

Ceviz, omega 3 yağ asidi açısından en zengin yiyeceklerden biri. Omega 3'ün kalp/damar sağlığı ve beyin gelişimi için çok önemli olduğunu duymuşsunuzdur ama pek çok insan bağışıklık sistemini en çok güçlendiren besinlerden biri olduğunu bilmez. Günde bir iki tane ceviz tüketen küçük gurme, grip ve soğuk algınlığına karşı karşı çok daha dirençli olacaktır.

Sarımsak

Sarımsak her derde deva olduğu gibi aynı zamanda tam bir soğuk algınlığı ve grip savaşçısı. Araştırmalar sarımsağın enfeksiyonla mücadele eden beyaz hücreleri harekete geçirdiğini gösteriyor. Sarımsağın içindeki kükürt bu hücreleri stimüle ederek bağışıklık sistemini daha savaşçı hale getiriyor. Özellikle kış aylarında küçük gurmelerin yemeklerinden sarımsağı eksik etmemek gerekiyor. Sarımsak doğal bir antiviral ve grip ve soğuk algınlığı tedavisinde çok işe yarıyor.

Su

Çocuğunuz hasta olduğunda doktorunuzun size ilk söylediği şey ''bol sıvı tüketsin'' olur. Bunun tek nedeni çocukların hastayken çok sıvı kaybetmesi değildir. Su vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır, toksinleri vücuttan atar. Sadece hastayken değil, sağlıklıyken de bol su içen çocuklar hastalıklara karşı daha dirençli olurlar. Özellikle okullarda salgın olduğu ya da evde hasta biri olduğu dönemlerde çocuğunuzun sıvı alımını arttırın. Hasta olduğunda iştahsız çocuğu sıvı gıdalarla beslemek ya da beslemeye çalışmak :) gerekir. Süt, taze meyve suyu, ayran, çorba, komposto çok iyi seçimlerdir.

Kivi

Bağışıklığı sistemi güçlendirici vitaminler listesinin en başında C vitamini gelir. C vitamini vücuttaki enfeksiyonla savaşan kandaki alyuvarların ve antikorların üretimini arttırır. Daha da önemlisi, bilinen bütün virüsler üzerinde etkili olan doğal bir protein olan interferon seviyesini yükseltir. Interferon hücrelerin yüzeyini kaplayarak virüslerin girmesini engeller. Bu yüzden tam bir C vitamini deposu olan kiviyi alışveriş listenizden eksik etmeyin. Unutmayın ki kivide mandalinadan da portakaldan da çok daha fazla C vitamini var. 1 orta boy kivide 70.5 mg C vitamini bulunur.

Esmer pirinç

Selenyum doğal katil hücreleri arttırır ve kanserle savaşan hücreleri canlandırır. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde en etkili mineraldir. Çocuğunuza verebileceğiniz en uygun selenyumlu gıdalardan biri esmer pirinçtir. Minik gurmenize esmer pirinç unundan muhallebiler yapabilir, sebze çorbalarına esmer pirinç katabilirsiniz. Selenyum ayrıca ton balığı, kırlangıç balığı, tam tahıllar, sebzeler (üretildikleri toprağın içerdiği selenyum miktarına bağlı olarak), yumurta sarısı, tavuk (beyaz eti) ve sarımsakta da bulunur.

406 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku