Demet Ilıkkan- Çocuk doktoru- Klinilk

İlk 4-6 ay bebeğe anne sütü dışında hiçbir şey verilmesi uygun değil. Ama anne bu çayları kendisi tüketebilir kendi beslenme düzenini desteklemek amacıyla.

Özellikle şeker ve bir takım katkı maddeleri içerdikleri için hazır bitki çaylarını tercih etmiyoruz. Yine orada bize geleneksel olarak yardımcı olan ıhlamur ve ada çayı ve mevsiminde toplanmış papatya çayı var. Anne bunlardan kendileri, güzelce çaylar hazırlayabilir.

Ihlamur, kakaya da yardım ediyor, öksürüğün yumuşamasına balgamın incelmesine de yardım ediyor, o yüzden seviyoruz. Ada çayının da içinde östrojen olduğu doğru ama ada çayını büyük miktarda tüketemezsiniz. Bunlar tabi ki ilaç etkileri olan bitkiler. Hala farmakolojide oldukça ciddi miktarda bitkiden faydalanılıyor. Ama bunlar hiçbir zaman sizin çay olarak tüketebileceğiniz miktarda değiller. Ama yıl 365 gün her gün bir bardak ada çayı içmekte doğru değil.
Beslenmenizi çeşitlendirmeniz lazım. Beslenmedeki en önemli şeylerden biri çeşitlilik. Hergün aldığınız bir gıda uzun sürede bir takım eksiklikler veya fazlalıklar yapabilir. Mesela bazen bebekleri görüyoruz çok havuç yiyorlar. Mandalina, portakal da eklenince sararıyorlar. Bunla bir takım boya maddeleri de içeren A vitaminleri nedeniyle oluyor. Hiçbir şeyin fazlasını sevmiyoruz.

16 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku