Dr. Demet Ilıkkan, Klinilk

Sanılanın aksine, pekmez demir açısından pek de zengin değil. Tabi neyle kıyasladığınıza bağlı. Mesela etle rekabet edemez. Ama sofra şekeriyle kıyaslıyorsanız, tabi ki ondan daha üstündür. Bir tatlandırıcı tercih edecekseniz bu pekmez olabilir. Ya da bir meyve olabilir tatlandırmak için. Ama her sabah vazife gibi ona pekmez vererek, çocuğun demirini yükseltemezsiniz. Pekmez; geleneksel bir gıdamız. Çocuğa iyi bir şeyler yapmak uğruna, annenin gösterdiği çabanın bir temsilcisi. Mevsiminde hazırlanmış, olabildiğince iyi yıkanmış, bilinen meyvelerden yapılıyorsa; içinde ne ilaçlar olduğunu biliyorsanız tabi kullanılabilir. Ama demir yönünden çok zengin, kan yapar gibi bir durum söz konusu değil.

13 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku