Ek gıdaya başladığınızda her 3 saatte bir sunarak, bebeğinize su içirme denemelerine de başlayabilirsiniz. Böylece zamanla içtiği su miktarı artar ve azalan sütten kaynaklanan sıvının yerini alır.  Yemekten önce verilen su karnın şişmesine ve yetersiz beslenmeye neden oluyor. Dolayısıyla çocuğunuza suyu yemek sonrasında vermenizde fayda var. 

Su tüketimi kuşkusuz her çocuğun yaşına, cinsiyetine, kilosuna, boyuna ve aktivite düzeyine göre değişiyor.  Vücutta normal sıvı dengesinin korunması için alınması gereken sıvı gereksinimi vücut yüzeyine, harcanan kaloriye ve hatta mevsime göre değişir.

Ortalama olarak:

• 6 -12 ay arasında: 30-100 cc
• 1-3 yaş arasında: 300-600 cc

Çocuğunuzun bezinin ıslaklığını ya da tuvalete gitme sıklığını takip edin. Çocuğunuzun yeterli su tüketip tüketmediğini anlamanın en pratik yolu bu. Eğer çocuğunuz 2 saatte bir tuvalete gidiyorsa, idrarın yoğunluğu normalse, bu çocuğunuzun vücudunda yeterli su olduğu anlamına gelir. Bebeklerde ise günde 5-7 bez harcanması vücutta yeterli su olduğunun önemli bir göstergesidir.
 

118 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku