Yapılışı

Kahvaltımıza biz popurtlama diyoruz :) Tuzsuz lor, zeytin ezmesi, kuru kayısı topları, tahin pekmez ve domates smoothie' den oluşuyor. Bir kapta az keçi sütü ve 1 yumurtayı ya da sadece sarısını karıştırıp, iki dilim tam buğday ekmeğini ıslıyoruz .Ardından tereyağında kızartıyoruz. Kayısı topları hazırlamak için: 2 adet kuru kayısıyı sıcak suda haşlayıp blanderdan geçiriyoruz. Blanderdan geçirdiğimiz ceviz, fındık ve bademle yoğurup küçük toplar haline getiriyoruz. Zeytinlerin suda tuzunu alıp ezme elde ediyoruz evde kendi hazırladığımız keçi sütüne tuzsuz lor peynirini ve 1'er tatlı kaşığı tahin pekmezimizi ilave ediyoruz. içecek olarak domates smoothie tercih ettik domatesin suyunu çıkarıp 1 çay kaşığı zeytinyağıyla tatlandırıyoruz. Afiyet olsun :)

Uyarılar

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın! 

Kuru yemişlere başlama ayı konusunda farklı uman görüşleri vardır. Bilgi için tıklayın!

Aklınızda Bulunsun

Tarifin en altındaki linklerde bu tarifte kulanılan malzemeler hakında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca bir çok konuda faydalı bilgilere de ulaşabilirsiniz bu linklerden.


Yazar : Seda Sümer | Diğer Tarifleri
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.