Tavuk, bebeklere ilk olarak tanıştırabileceğiniz et çeşidi olarak önerilir. Aynı şekilde hindi eti de protein açısından besleyicidir ve bebeğinizin yemeklerinde kullanmanız için uygundur. Başlama ayı uzmandan uzmana değişse de 6-8 aylık önerilmektedir. Doktorunuza da danışarak bu aylarda başlayabilirsiniz.
Ancak siz anne şeflerin dikkat etmesi gereken çok önemli bir husus var. Tavuk yemlerinde kullanılan antibiyotik yüzünden insan sağlığının tehdit altında olduğu artık çevre ve tüketici hakları örgütleri tarafından açıkça belirtiliyor. Tavukların beslenme tarzı besleyiciliğini de doğrudan etkilediğinden, Gurme Bebek annelere organik tavuk ya da pilic tercih etmelerini tavsiye ediyor. Tavuk üretimi hakkında detaylı bilgilerin olduğu ve siz anne şeflerimizden gelen soruların da yanıtlandığı, Mudurnu'nun CEO'su Mert Daştan ile yapılan röpotajın yer aldığı yazıya bu liklten bakabilirsiniz.
Tavuk ve hindinin besin değeri ve yağ bakımından en zengin kısmı siyah etleridir. Tavuk but, yani kalça ve but kısımları siyah ettir. Tavuk gogsu ise daha az yağlı ve protein bakımından daha kuvvetlidir. Bebeğinizin mamasında kolayca püre haline gelebilen tavuk but ve kalça kısımlarını tercih etmeniz, mamaların dokusunun yumuşaklığı besleyiciliği açısından önerilmektedir.
Tavuğunuzu özenle seçtikten sonra bebeğiniz ve çocuğunuz için uygun olan pratik tavuk tarifi bulmalısınız. Tavuk çorbası, tavuk suyuna çorba, terbiyeli tavuk çorbası, fırında tavuk, tavuk kızartma, sebzeli tavuk bebek ve çocuklar için uygun lezzetlerdir. Bebeğinize uygun tüm tavuk tarifleri için tıklayın.
200 gram tavukta;
Protein - 54.06 mg
Vitaminler
Vitamin A: 126 mg
Vitamin C: 0
Vitamin B1 (thiamine): .15 mg
Vitamin B2 (riboflavin): .46 mg
Niacin: 12.63 mg
Folate: 16 mcg
Mineraller
Potasyum: 484 mg
Fosfor: 366 mg
Magnezyum: 38 mg
Kalsiyum: 24 mg
Sodyum: 182 mg
Demir: 2.62 mg
Tavuk 6
Tavuk güçlü bir protein ve demir kaynağıdır. Üstelik bebeğinize verebileceğiniz hazmı en kolay ettir.