1 yaşını doldurana kadar bebeğinizin ekstra tuza ihtiyacı yok. 6 aya kadar bebekler anne sütünden alması gereken tuzu alırlar, 6. ayı geçip katı gıdalara başlayan bebekler içinse yedikleri besinlerin içindeki tuz miktarı yeterli olacaktır. Bunun dışında minik gurmenin yemeğine ekleyeceğiniz tuz yarardan çok zarara denen olur. Bebeğiniz yemekte sıkıntı çekiyor ve siz de tuz ekleyerek bu sorunu yok edebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tadı çok tuzsuz gelse bile bebeğiniz o besinin daha tuzlu şeklini bilmediği için, onu olduğu gibi kabul etmesi gerekir. Unutmayın ki alması gerekenden daha fazla tuz alan bebeklerde böbrek problemleri ve yüksek kan basıncı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Fazla tuz tüketimi bebeğimde ne gibi sorunlara yol açar?

Besin değerlerinin dengeli olması bebeğinizin sağlığını korumak açısından büyük önem taşıyor. Vücudu ve özellikle böbrekleri oldukça hassas olan minik gurmeler gereğinden fazla tuzu sindirmekte sorun yaşarlar. Ve bu da böbreklerde ciddi problemlere yol açabilir. Hatta beyin hasarlarına kadar gidebilecek olan bu sorunu engellemek için sebze meyve anne sütü ve mamaların içinde bulunan tuzun bebeğiniz için yeterli olduğunu ve daha fazla tuz eklememeniz gerektiğini hatırlamanızda fayda var.

Bebeğim katı gıdalara geçtikten sonra yemeğine tuz eklemeli miyim?

Katı gıdalara geçen minik gurmeler için de tuz iyi bir alternatif değil. Verdiğiniz yiyeceğin tadının çok tuzsuz olduğunu düşünüyorsanız 1 yaşını doldurmuş bebeğinizin yiyeceğine çok az bir miktarda tuz ekleyebilirsiniz. Fakat bunu yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak doğru ve bebeğinizin beslenme şekline uygun oranı belirlemenizde fayda var.

Tuz oranı bebeğim için tehlikeli yiyecekler nelerdir?

Özellikle bebeğinize yetişkinler veya yaşı daha büyük olan çocuklar için uygun gıdaları vermemeye özen göstermelisiniz. Bisküvi işlenmiş et çorba pastırma pizza gibi yiyeceklerde bulunan yüksek tuz oranı bebeğiniz için oldukça tehlikeli olacaktır.

119 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku