1. Sanıldığının aksine, emzirme süresince kilo verimi çok daha hızlı olur. Eğer beslenmeye dikkat edilirse, gereğinden fazla kalori alınmazsa emzirme annelere günde 500 kalori fazladan kaybettireceği için kilo vermeyi hızlandıracaktır. Erişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacı 1800 kalori civarındadır. 2300 kalorinin üzerine çıkmadığı sürece anneler emzirme sürecinde adeta diyet yapar gibi kilo vereceklerini görecekler. En sık yapılan yanlışlardan biri emziren annelerin hoşaflarla, kaymaklarla, baklavalarla beslenmesidir. Sadece bol sıvı alınması sütün kaliteli olması için yeterlidir. Çok kalori alındığı zaman doğum kilolarını vermek zorlaşır. Bazı anneler emzirme sürecinde hamilelik kilolarının üzerine bile çıkabiliyor.

2. Emzirmenin 2. Faydası, rahmi küçültmesidir. Rahim normalde yumruk boyundadır. Ama salgılanan hormonlar sayesinde bebeğin büyümesiyle elastik bir balon gibi büyür ve bir balon gibi şişip 5-6 litre hacme ulaşır. Bu organın tekrar küçülüp bir yumruk boyuna dönebilmesi için bir mucize gereklidir. Bu mucize emzirmedir. Emzirirken oksitosin hormonu salgılanır. Oksitosin düz kaslarda kasılma sağlayarak rahimin küçülmesine yardımcı olur. Oksitosinin bir diğer görevi memede biriken sütün dışarıya fışkırtılmasıdır. Bebek emdikçe süt artar, oksitosin artar, oksitosin arttıkça da rahim hızla, birkaç ay içinde eski haline döner.

3. İlk 6 ay anne sütüyle bebeklerini besleyen annelerin ileriki yaşlarda kemik erimesi, osteropoz, kalo krizi ve bazı jinekolojik kanserler ve meme kanserine daha seyrek yakalandıkları istatistiksel olarak belirlenmiş durumda.

57 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku