Hastalık döneminde iştahsızlık

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk beslenmesi videoları

42 Kişi bu videoyu beğendi.

Hastalık döneminde özellikle bir de bağırsak sistemini yormamak, öğünleri biraz küçültmek, öğünleri sıvı ağırlıklıya çevirmek, daha karbonhidrattan zengin hale getirmek, alınabilecek basit tedbirlerdir.

Kış aylarından özellikle mevsime uygun beslenmeye çalışmak, daha farklı bir şeyler yemek yerine ev temizliğine dikkkat etmek, odayı havalandırmak, hasta kişilerle bir arada olmamaya çalışmak, kapalı ve kalabalık alanlarda geçirilen vakti kısıtlamak gerekir.

Hasta çocuk yemek yemiyorsa, yemek yememeye hakkı vardır. Ama sıvı içmeye desteklenmesi uygun olur. Vücut aynı erişkinlerde olduğu gibi hastayken dinlenmek ister. Hastayken yemeklerle uğraşmak, onları sindirmeye zahmet etmek, bunlar süreci zorlaştırır. Hepimizin başına gelmiştir hasta çocuğunuzu yemeye zorladığınızda oda size kusar. Çünkü vücut bununla uğraşmak yerine dinlenmek, iyileşmek için çaba harcamak ister.

Basit gıdalar çorbalar, sevdiği karbonhidratlı pilav, makarna, basit meyevelerle ama özellikle sıvı alımı sık bir şekilde teklif ederek beslenmesi desteklenmelidir.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku