Kardeş ve arkadaşlar arasında hastalıkların bulaşmaması için neler yapılabilir?

Dr. Demet Ilıkkan Videolar / Bebek-çocuk hastalıkları videoları

0 Kişi bu videoyu beğendi.

Bu konuda uyarıyorum aileleri ama pratikte gözlemim bunun hayata geçirilmesinin çok zor olduğu, özellikle kardeş var ise ve bu kardeş yuvaya ya da okula devam ediyor ise.

Genelde iki kardeş arasındaki bağın güçlenmesini de çok destekliyoruz. Bu bağın güçlenmesi için beraber vakit geçirmeleri, bir takım fiziksel veya oyunsal ilişkiler kurmaları çok önemli iken hasta olduklarında tam tersine birbirleriden ayrılmaları, neredeyse aynı odada vakit geçirmemeleri, mümkün olduğunca ellememeleri birbirlerini, bunları tavsiye ediyoruz. Bu tabi pratik hayatta evin içinde uygulanması çok zor öneriler.

Şöyle bir ayırım yapabilir anne ve babalar. Küçük bebeklerini, yürüyemeyen küçük bebeklerini en azından yürüyebilen, artık grup oyunlarının ön planda olduğu büyük çocuklarla bir araya getirmeyebilirler. Çünkü yürüyebilen çocuklar aynı zamanda hastalıkları da kolayca iletebilirler diğer etrafa. Aynı şekilde hastalıkları da kolayca alabilirler etraftan. Halbuki yürüyemeyen bir bebek ancak etrafındaki büyüklerin mevcut florasından etkilenir, mevcut enfeksiyonlarından etkilenir. Basit bir ayırımla bunu yapabilirlerse, kolaylıkla bir miktar hastalıktan uzak durabilirler.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku