Pompalamak sütü arttırır mı?

Aile hekimi, Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı-Tijen Eren Videolar / Anne sütü videoları

5 Kişi bu videoyu beğendi.

Pompalamak sütü arttırır mı? Doğru şekilde yapılırsa ve gerektiği zamanda yapılırsa, evet. Şimdi sağmak olayın doğal sürecinde olan bir şey değil. Eğer bebekle anne ikilisi sürekli beraberse ve bebek aktifse, anne de onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdaysa, o zaman tabi ilk tercih emzirmek olmalı. Fakat eğer bebeğin yorgun doğması söz konusuysa veya anneden uzak bakım verilecekse, yoğun bakımda bir süre kalması ya da desteklenmesi gerekiyorsa, o zaman doğumdan sonra hemen sağmak söz konusu olabilir. Ve yine normal bebek emzirir gibi üç saatte bir sağacak şekilde başlanmalıdır.

Fakat bunun dışında emzirme sonrası sağma, emzieme öncesi sağma, bunun gibi öneriler ancak anne bebek ikilisi değerlendirildikten sonra sağlıklı yapılabilir. Çünkü her annenin her bebeğin emmesine ya da emmemesine bağlı, kendi göğüslerindeki süt üretim miktarının az ya da çok olmasına bağlı, pompayla ilişkisi farklı olacaktır. İhtiyaç duyacağı pompa türü de farklı olacaktır. Yeniden yoğun bakımda bebeği olan bir anne hastane tipi pompaya gidecekken basit bir süt fazlalığını uzaklaştırmak isteyen anne elle sağmayla ya da basit bir el pompasıyla sağma yapmayla yeterli sonucu elde edebilecektir.

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku