1. XBOX’ın rakip konsollar ile benzer ve ayrışan özellikleri nelerdir?
Xbox 360’ı diğer platformlardan ayıran en önemli özellik Kinect ürünüdür. Microsoft’un 2010 yılının Kasım ayında lanse ettiği ve 3 ayda 10 milyon adet satarak Guiness Rekorlar Kitabı’nda en hızlı satılan tüketici cihazı olarak yerini alan Kinect, Xbox 360’a bağlandığında, insan bedeninin ses ve hareket özelliklerini algılayarak herhangi bir oyun kumandası ihtiyacı olmadan olağanüstü bir oyun deneyimi sunuyor.

2. Ürün paketinde oyunlar birlikte geliyor mu, yoksa sadece konsol mu var? Konsolun içinde yüklü oyun var mı?
Türkiye pazarında satılmakta olan Xbox 360 konsol paketlerinde çeşitli oyunlar tüketicilere hediye olarak sunulmaktadır. Ayrıca; dünyanın en heyecanlı sosyal eğlence ağına giriş anahtarınız Xbox Live Gold üyeliği ile ayda 2 adet oyun ücretsiz sağlanmaktadır.

3. İnternetten oyun indirilebiliyor mu yoksa yeni oyunları satın almak mı gerekli? Oyunlar nerelerden satın alınabiliyor? Ortalama oyun fiyatları nedir?
Dünyanın en heyecanlı sosyal eğlence ağına giriş anahtarınız Xbox Live Gold üyeliği ile ayda 2 adet oyun ücretsiz sunulmaktadır. Ayrıca; yine aynı platformdan çeşitli oyunlar ücretli olarak indirilebilir. Birçok popüler Xbox 360 oyunu, seçkin tüketici elektroniği mağazalarından veya e-ticaret sitelerinden elde edinilebilir. Oyunların tavsiye edilen perakende satış fiyatları 49,00 TL – 219 TL arasında değişmektedir.

4. Sadece tek kişilik oyunlar mı var, yoksa çocukların arkadaşlarıyla da beraber oynayabileceği oyunlar var mı? İki ya da daha fazla kişi aynı anda oyun oynayabiliyor mu?
Xbox 360’ta hem tek kişilik hem de ailece beraber zaman geçirilebilecek oyun alternatifleri sunulmaktadır. Örnegin, Kinect Sports Ultimate oyunu çocuklarınızın arkadaşlarıyla futbol, bowling, kayak gibi 13 farklı spor dalını kumanda ya da başka bir ek aygıta gerek duymadan tecrübe etmesini sağlar. Dance Central 3 ile 8 oyuncuya kadar oynanabilen yeni parti modu ve 40’ı aşkın liste başı şarkıyla ailecek dans ederken zinde kalabilirsiniz.

5. Konsolda Türkçe dil seçeneği var mı?
Xbox 360, Türkçe menü ve Türkiye’ye özel hizmetleri ile tüm aileyi bir araya getiren, birlikte eğlenmeyi teşvik eden birçok sıradışı özelliğe sahip bir platform.

6. Kaç yaşından itibaren Xbox oynanabilir?
Xbox oyunları 3 yaş ve üzerinde çocuklar için uygundur.

7. Her zevke ve yaşa uygun oyunlar mevcut mu? Oyunlar hangi kategoride ve hangi yaşlara uygun?
Xbox 360’ta her zevke ve yaşa uygun oyun mevcut bulunmaktadır.

8. En düşük seviye oyun kaç yaş için? Spor yapılabilecek oyunlar mevcut mu?
Futbol, bowling, kayak, basketbol, masa tenisi gibi 13 farklı oyunu içeren Kinect Sports Ultimate sayesinde özellikle evden dışarı çıkamadığınız sıcak yaz günlerinde çocuğunuzla birlikte evde spor yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Günün kendinize ayırdığınız zamanlarında da Nike+ Kinect Training ile profesyonel fitness eğitmenleri gözetiminde spor yapabilir sağlıklı ve zinde bir görüme kavuşabilirsiniz. Xbox oyunları 3 yaş ve üzerinde çocuklar için uygundur.

9. Çocuklar icin eğitici oyunlar mevcut mu?
 Psiko-motor becerileri ve zekayı geliştiren oyunlar var mı?
 İnsan bedeninin ses ve hareket özelliklerini algılayarak herhangi bir oyun kumandası ihtiyacı olmadan olağanüstü oyun deneyimi yaşatan Kinect ile, eğlenceyi ailenin tüm bireyleriyle paylaşmanın yanı sıra çocuklarınızın motor fonksiyonları ve bedensel gelişimini destekleyerek, bol egzersiz deneyimi ile eğlenerek öğrenme süreçlerini hızlandırabilirsiniz.

10. Hangi çizgi filmlerin oyunları mevcut?
Kinect Rush ile çocuklar Toy Story (Oyuncak Dünyası), Cars (Arabalar), Up (Yukarı Bak), The Incredibles (İnanılmaz Aile) yada Ratatouille (Ratatuy) çizgi filmlerindeki Pixar karakterlerine bürünerek saklı gizemleri ve bulmacaları çözmeye çalışacak, bu renkli dünyanın içinde gezinebilecekler.

11. Çocukların anne babasıyla beraber oynayabileceği oyunlar var mı?
Tüm Kinect oyunları ile ailece keyifli zaman gecirebilirsiniz. Kinect Dance Central ile ailecek dans edebilir, Kinect Sports Ultimate ile plaj voleybolundan tenise 13 farklı dalda spor yapabilirsiniz. Kinect Disneyland Adventures oyunu ile çocuklar 43’ün üzerinde Disney karakterleri ile etkileşime geçerek, fotoğraf çekebilir, imza alabilir hatta onlara sarılabilir.

12. Kurulum ve kullanımı basit bir oyun konsolu mu?
Xbox, Türkçe menü ve Türkiye’ye özel hizmetleri ile kullanıcılara kolay kurulum ve kullanım olanağı sağlıyor.

13. Oyunlardan önce vücut yapısını tararken kullanılan ışın çocuklar için bir risk teşkil ediyor mu?
Xbox, uluslararası standartlara uygun bir cihaz olup herhangi bir zarar içermemektedir.*
*IEC Uluslararası Standardı 60825-1:2007.03’e göre Sınıf 1 lazer ürünüdür. Gözün demete doğrudan ve uzun süreli maruziyetinde dahi zararsızdır.

14. Bu ürünün hafızası ne kadar? Sistem gereksinimleri neler?
Xbox 360’ta 250 GB harici disk ve 4 GB dahili bellek alternatifleri bulunmaktadır. Ayrıca, seçkin tüketici elektroniği perakende noktalarında Xbox 360 Slim 320 GB HDD Harddisk de satılmaktadır.

15. Görüntü kalitesi nasıl, küçük yada büyük ekranda farkediyor mu?
Xbox her özellikte TV’de oynanabilmektedir, ancak HD görüntü kalitesinde performans üst noktaya çıkar.

16. Konsollar ve yüksek herztli TV’lerin epilepsi benzeri hastalıkları tetiklediği doğru mu?

Xbox, uluslararası standartlara uygun bir cihaz olup herhangi bir zarar içermemektedir.*
*IEC Uluslararası Standardı 60825-1:2007.03’e göre Sınıf 1 lazer ürünüdür. Gözün demete doğrudan ve uzun süreli maruziyetinde dahi zararsızdır.

17. XBOX ile DVD de oynatılabilir mi?
Evet, Xbox ile DVD oynatılabilir.

18. Tüm televizyonlarla uyumluluk sağlar mı? 3D TV’lerde uyum sorunu olur mu?
Xbox, tüm televizyonlarla uyumlu çalışabilir.

19. Bilgisayarla uyuyumluluk gösterir mi?
Windows Media Center sürümü ile PC’nizdeki videoları uzaktan Xbox 360’ta çalıştırabilir, resim ve müzikleri atabilirsiniz.

20. Harici hard disk bağlanabiliyor mu?
Xbox 360 konsol ile uyumlu bir hard disk kullanılabilir.

21. Sürekli gözlerin ekranda olması zararlı. Günde kaç saat kullanılması uygun olur?
Çocukların gün içerisinde içinde bulunduğu her türlü aktivite içeriği ve süresi ailelerin inisiyatifine bağlıdır.

22. Oyun konsolunun içinde tek kumanda mı var? Eğer tek kumanda varsa diğer konsolların kumandaları ile uyumluluk sağlıyor mu?
Oyunları oynamak için herhangi bir harici aparata ihtiyaç duyuluyor mu? Örn: Elde tutulacak kumanda türü bir alet veya üstüne basılacak bi tahta gibi…
İster konsol paketinin icinden çıkan kumanda ile oynayın ister herhangi bir aparata gerek olmadan, insan bedeninin ses ve hareket özelliklerini algılayan Kinect sensorünün benzersiz teknolojisi ile olağanüstü bir oyun deneyiminin keyfine varın. Diğer konsolların kumandaları uyumlu değildir.

1 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku