Yapılışı

Yoğurt ve suyu bir kapta çırpın.
Yumurtayı çırpma kabına kırın.
Üzerine, irmik, sulandırılmış yoğurt 
Sapları ile birlikte ince kıyılmış dereotu,
Kuruyemişlerden biri ve tuzu ekleyin ve çırpın
Yapışmayan bir tavada erittiğiniz tereyağı ile
İki tarafını pembeleşinceye kadar pişirin

Püf Noktası

İrmikli bir tarif olduğundan sulandırılmış yoğurt karışımın akıcı ve piştiğinde yumuşak kalmasını sağlıyor. pişirirken tavanızın kapağını kapatıp kısık ateşte ağır ağır pişirmeye özen gösterin. böylece yumurta tam pişer, omletiniz su kaybedip sert olmaz ve birden pişip tavaya yapışmaz.

Uyarılar

bu tarifteki malzemeler bebeğinizde alerjiye neden olabilir. tarifi uygulamadan önce malzemeleri tek tek deneyerek bebeğinizin alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemiş olmanız gerekir.

Aklınızda Bulunsun

protein, karbonhidrat, kalsiyum, yağ ve vitaminler.. bebeğinizin bir öğünde alması gereken tüm besin öğelerini bu eğlenceli tarif ile ona sunabilirsiniz. bu ölçüler orta iştahlı ve şu an tam 1 yaşında olan kızımı, 100 ml çay ile birlikte doyurmaya yetiyor. sizin bebeğiniz daha büyük ya da çok iştahlı bir bebek ise, yumurta hariç diğer malzemelerin miktarlarını çoğaltabilirsiniz, uygun bir bitki çayı eşliğinde minik gurmenize servis edebilirsiniz.

Diğer 12-18 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.