Yapılışı

Yumurtayı mikserde krema kıvamına gelinceye kadar yüksek hızda çırpın. İçine sırayla şeker ve oda sıcaklığındaki yağı ekleyip bir kaç dakika daha çırpmaya devam edin. Tarçın, un, ruşeym ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek tahta bir kaşıkla küçük hareketlerle karıştırın. 
Oyun hamuru kıvamında, belki biraz daha yumuşak bir hamur oluşacak. 
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üstünü de bir peçeteyle hafifçe yağlayın. Ellerinizi de hafifçe yağlayın. Hamuru alıp tepsiye serin. Parmaklarınızla hamuru açarak yassı bir şekil verin. Kıtır kıtır bisküvi kıvamında olmasını istiyorsanız hamuru iyice ince açın, Biraz daha yumuşak tercih ediyorsanız daha kalınca kalmasına izin verin. 
 
Keskin bir bıçağı tepsiyi yağladığınız peçeteyle yağlayın. Hamuru bir parmaktan biraz daha kalınlıkta ve bebeğinizin rahatça kavrayıp kemirebileceği uzunlukta kesin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktası

Hamurun yapışmaması için her bıçak darbesinden sonra, yağlı peçeteyle bıçağı temizleyip yağlayın.
Pişirme süresi bisküvilerinizin kalınlığına bağlıdır,
Daha ince bisküviler daha çabuk pişecektir. 
Kuru üzüm ve kuru yemiş kullanacaksanız üzümleri en az iki ya da üç parçaya bölerek koyun.
Kuru yemişleri rondodan toz haline gelinceye kadar geçirin. 
İyice soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.

 

Uyarılar

Geleneksel olarak ceviz bebeklere 1 yaşından sonra veriliyor. Ancak artık birçok doktor 6. aydan sonra cevizin kullanımını uygun görüyor.  Bebeğinize ceviz vermeden önce doktorunuza danışınız.
 
Buğday içeren tüm ürünleri bebeklere dikkat ederek vermelisiniz. Buğday gluten içeriyor ve bebekler glutene karşı çok hassaslar. Gurme Bebek 8. aydan itibaren bebeklerinize buğday ürünlerini vermenizi tavsiye ediyor. Lütfen buğday ürünleriyle ilgili doktorunuza danışınız.

Bu tarifte az miktarda şeker ve tuz kulanılmıştır. Bebeğiniz alışık değilse tariften çıkarın. Şeker yerine meyvelerle tadlandırın veya ılındıktan sonra bal yada pekmeze bulayıp dinlendirin. 

Aklınızda Bulunsun

Bu ve benzeri yiyeceklerin  yanına meyve püresinden sos da koyabilirsiniz. Bebeğinize bu sosa batıra batıra yemeği uygulamalı olarak gösterirseniz kısa sürede alışacaktır. Cam rendeyle rendelenmiş elma püresi bu tarif için harika bir sos olabilir.

Bebeğinizin kendi kendini beslemesi yiyeceklerle kurduğu ilişki açısından son derece önemli. Bu sürece bebeğiniz motor becerileri- parmaklarıyla lokmaları tutup ağzına atabilmeli- ve çiğneyip yutma yetisi açısından hazır olduğunda başlayın.

Bu lezzetli ve sağlıklıev yapımı atıştırmalıklar bebeğinizin kendi kendine beslenmesini destekleyecekleri gibi, minik gurmelerin çok da hoşuna gidecektir. 


Yazar : Seda Sümer | Diğer Tarifleri
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.