Kefirin faydaları 

Kefir nedir? Kefir enzimlerden zengin kültive bir besindir. krema kıvamında hafif ekşimsi tadı olan fermente bir süt ürünüdür. İnek, koyun ve keçi sütüne karnabahar benzeri canlı organizma içeren kefir granülleri eklenerek elde edilir. Bu taneler büyür, çoğalır ve özelliklerini bir sonraki jenerasyona aktarırlar. Eğer uygun koşullarda saklanırsa yıllarca aktivitelerini korurlar.

Vücudunuzun ekosistemini dengelemek için harikadır. Yoğurttan daha besleyicidir. Sütün içeriğindeki tüm besin maddelerini içermesi ve kefir granüllerinde bulunan probiyotik bakterilerin etkisi ile besleyici değeri daha yüksektir. Vücut tarafından daha iyi emilir. Bu da kefiri diğer süt ürünlerinden daha değerli hale getirmektedir. Çünkü protein, temel mineraller ve B vitamini ihtiva eder. Kefir, B12, B1 ve K vitaminlerinden zengindir.

Ayrıca harika bir biyotin kaynağıdır. Biyotin, folik asit, pantothenic asit ve B 12 gibi tüm B vitaminlerinin emilimini sağlayan bir B vitamini türevidir. Ciğer, böbrekler ve sinir sisteminin düzenlenmesinde olağanüstü etkileri bundan kaynaklanır. Kefirde bulunan amino asitlerden Tryptophan rahatlatıcı ve sinir sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir. Kalsiyum ve magnezyum da içerir ve bunlar da sağlıklı bir sinir sisteminin temellerini oluşturur.

İyi bir fosfor kaynağıdır. Bu da vücutta karbonhidrat, yağ ve proteinlerin en iyi şekilde kullanılmasına yardımcı olur. İştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelen kefir, bebeğinizin besinlerden alacağı vitamin ve mineralleri daha kaliteli almasına da yardımcı olmasından ötürü bebek beslenme sağlığında kilit bir rol oynuyor. 

Kolaylıkla sindirilebilen besleyici bir süt ürünü olduğu için çocuklar, bebekler, hamileler, iyileşme dönemindeki hastalar, kabızlık ve sindirim sistemi problemi çeken insanlar için ideal bir içecektir. Sürekli içildiğinde kefirle birlikte vücuda alınan faydalı bakteriler barsaklara yerleşerek, buradaki mikroflorayı düzeltirler ve ürettikleri asit bileşiklerle patojen yani vücuda zarar veren bakterileri etkisiz hale getirirler.. 

3 yaş üstü çocuklar ve yetişkinlerin günde1 bardak ( 200ml ) kefir içmesi genel sağlığın korunması için yeterlidir. 3 yaşın altında günde 1 çay bardağı (100ml) kefir tüketimi yeterlidir.  

Kefirin yoğurttan farkı nedir? 
 
Kefir de yoğurt da kültive süt ürünleridir. Ancak farklı bakteriler ihtiva ederler. Yoğurt sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olan ve vücudumuzda yer alan yararlı bakterileri besleyen bir içeriğe sahipken kefir bağırsak florasını dengeleyen ve güçlendiren bakterilere sahiptir. Yoğurda göre sindirim ve bağırsak sağlığında çok daha etkilidir. Kefir tarifi için tıklayın.
 
Aklınızda bulunsun 
 
Piyasada bulunan kefirlerdense ev yapımı kefiri tercih etmenizde fayda var. Böylelikle minikler daha doğal ve sağlıklı bir şekilde kefir tüketebilirler. Kefir yapımında uzmanların tavsiyesi günlük pastorize sütlerden yana. Ayrıca seçeceğiniz sütün inek veya keçi sütü olması da büyük önem taşıyor. 
 
Kefir yapimi esnasında çok dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da metal kap veya kaşık kullanmamak. Çünkü metal malzemeler kefir yapımında kullanacağınız mayayı işlevsiz hale getiriyor. 

180 Kişi bu makaleyi beğendi.

 

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.

Gurme Bebek Forum

  • Herkese merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum ve kullanmayı pek de bildiğim söylenemez ama çok sıkıntıdayım nolur bana yardım edin benim 15 aylık ikizlerim var erken doğdukları için 14 ay...

    Ysfkrm - 31.03.2023
    Devamını Oku
  • Merhaba kaç yaşında korkuları geçti acaba aynı durumdayızda

    Tulizabet - 26.10.2022
    Devamını Oku