Yapılışı

Yumurta sarısını bir kapta çırpın.  
Yağı küçük bir tavada hafifçe kızdırın. 
Muzu ve muhallebiyi tavaya dökün, biraz karıştırın.  
Sonra yumurtaları ekleyin. 
Yumurta sarısı iyice pişinceye kadar yavaşça karıştırın.
Omleti parçalara bölün ve küçük gurmenin önüne koyun.
Kendini beslemeyi ne kadar sevecek inanamayacaksınız! 

Püf Noktası

Omlet parçaları bebeğinizin rahatça çiğneyebileceği kadar küçük ama minik parmaklarıyla yakalayabileceği kadar da büyük olmalı. Her bebek farklıdır. Bazı bebekler daha irice parçaları dişleri bile olmasa diş etleriyle rahatça çiğner ve yutar. Önce daha küçük parçaları belki hafifçe ezerek önüne koyun, iyi gittiğini görüyorsanız parçaları günden güne büyütebilirsiniz..

Uyarılar

Bebeğinizin kendi kendini beslemesi yiyeceklerle kurduğu ilişki açısından son derece önemli. Bu sürece bebeğiniz motor becerileri  açısından hazır olduğunda başlayın. Bebeğim kendi kendini beslemek /parmak yiyecek için hazır mı ?

Aklınızda Bulunsun

Bu ve benzeri yiyeceklerin yanına meyve püresinden bir sos yapıp koyabilirsiniz. Bebeğinize bu sosa batıra batıra yemeyi uygulamalı olarak gösterirseniz, kısa sürede alışacaktır. Cam rendeyle rendelenmiş elma püresi bu tarif için harika bir sos olabilir. ‘’Elmayla yumurta hiç olur mu !’’ demeyin. Bazen kendi kültürel ön yargılarımız ve alışkanlıklarımız  bebeğimiz ile yiyeceklerin zengin dünyasının arasına girebiliyor. Küçük gurmeniz için biraz daha açık fikirli ve maceracı olabilirsiniz!   


Yazar : Seda Sümer | Diğer Tarifleri
Seda Sümer 1976'da İstanbul'da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimini alırken eşzamanlı olarak NTV'de program prodüksiyonu yaptı. Mezun olduktan sonra Total Direct, Rafineri/Trafo ve Manadigital ajansları bünyesinde, ulusal markalara dijital pazarlama ve proje yöneticisi olarak 10 yıl boyunca hizmet verdi. 2 çocuğu var. Hem iştahsız kızına, hem de obur oğluna sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırabildi. Günde 27.000'i aşkın annenin ziyaret ettiği www.gurmebebek.com'un kurucusu. 2010 yılından beri bebek çocuk beslenmesi hakkında muhabirlik, yayıncılık, blogger'lık, yazarlık, TV programı yapıyor.
Diğer 8-12 Ay tarifleri Tümünü gör

Persentil Hesaplama

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının kilo ve boy dağılımını gösterir. Persentil değeri, bebeğinizin yaşıtları arasında 100 kişi içinde sıralama yapılırsa boy ve kilosuna göre sıralamadaki yerini belirtir.