11. Aylık bebek beslenmesi

nilayakblt

11. Aylık bebek beslenmesi

Mesajgönderen nilayakblt » 13 May 2014, 18:58

Merhabalar 11 aylık bebeğime çorba makarna meyve yoğurt vs. Yiyecekleri rahatlıkla yedirebiliyorum fakat benim yaptığım yemeklere ne zaman geçiş yapmalıyım örneğin kabak yemeği soğanlı yada taze fasulye bunları henüz vermedim sadece suyunu verdim domateste var içerisinde 1 yaşından önce bir zararı olurmu
Birde bakla nın alerji yaptığını söylüyorlar ne zaman verilmemeli bilgilendirirseniz çok mutlu olurum buarada 8 dişimiz çıktı :) tşkler gurmebebek :D

Gurmebebek

Re: 11. Aylık bebek beslenmesi

Mesajgönderen Gurmebebek » 14 May 2014, 04:07

Merhaba öncelikle aşağıda bakla yazımızı veriyoruz, mutlaka okuyun. Bakla çok riskli bir gıda ve 2 yaşından önce kesinlikle verilmemeli.

http://www.gurmebebek.com/bakla-203

domates 1 yaşından önce önerilmez. 1 yaşından sonra yetişkin beslenmesine yakın bir beslenmeye geçebilirler, ancak sağlıklı pişirme ve beslenme kurallarına uygun yemek yapmanız gerekir. Örneğin tuz ve şeker aslın da yetişkinlere de önerilmiyor :) Ama siz vazgeçemiyorsanız. Pişirdiğiniz yemek bebeğinizin ayına uygunsa tuzu katmadan bebeğinize ayırıp sonra katabilirsiniz. Biz size aşağıda ay ay bebek beslenmesi tablomuzu veriyoruz her ay için nasıl beslemeli neyi ne kadar yedirmeli ve 4 adette günlük örnek menü bulacaksınız. Soğan 8. aydan sarımsak 6. aydan itibaren eklenebilir.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

sitemizin ana sayfa sol en altta besin gruplarımız var. Oradan tüm besinlerle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Kaçıncı ayda verilir riskleri faydaları nelerdir gibi. Örneğin sebze yazısının üstüne gelin yan tarafta açılan pencerede tüm sebzeleri göreceksiniz, merak ettiğinizin ütüne tıklayın. Yazıların sağ üst köşesinde kutucuk içinde örneğin size yukarıda verdiğimiz bakla yazısında +2 göreceksiniz bu 2 yaş üzeri için uygundur anlamına gelir bütün besinlerle ilgili yazı ve tariflerimizin hepsinde bu şekilde ay alt sınırı belirtilmiştir.

“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 15 misafir