formül mama
-
formül mama
merhaba inşallah bebeğim ayın 21inde 6. ayını dolduracak ve ben onu bu zamana kadar hep emzirdim mama hiç kullanmadım. yalnız son haftalar benim sütümde azalma olmaya başladı. her ne kadar günde 4 5lt su içsem dengeli beslensem de sütüm eskisi gibi hemen dolmuyor. ki bebeğim gündüz çok az uyuyor, 1.5 saatte bir emiyor.emdiği zaman da iştahlı ememiyor süt az olduğu için. en verimli sütüm gece ve sabah saatlerinde olyuor. akşama da sanki depo boşalıyor. bu nedenle ona akşamları mama vermeyi uygun gördüm. böylece göğsümü dinlendirdim ve o gece gerçekten faydasını gördüm. 5 6 saatlik bir dinlenmeyle göğüslerim artık sütten şişmişti onu doyasıya emzirdim. ara sıra böyle mama verip göğsümü dinlendirmem doğru mudur?
-
Re: formül mama
Ülker Hanım merhaba, bizce doğrudur
Minik gurmemiz 6 aynı doldurmuş çünkü mama takviyesi yapmakta sakınca yok. Bu aydan itibaren mama yada katı gıda takviyesine başlatıyor pek çok uzman. Ama anne sütü alması çok daha önemli. Doktorunuza danışarak ilerlemeniz de fayda var herzaman 

En son Gurmebebek tarafından 17 Eyl 2013, 08:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
Birkaç ek bilgi ve önerimiz de olacak 
6 aylık bir bebek artık 1.5 saatte bir emmemeli. Emerse uyku düzeni de sıkıntıya girer. 1.5 saatte bir emen bebek zaten iştahlı emmez. Bebeğin durumuna göre 10-15'er dakika geciktirmeye başlayın emmeyi ve makul bir sürede (bebeğin alışma hızına saygı göstererek) emme aralıklarını 4 saate çıkarın. Böylece zaten memenin dinlenmesi olay yaşanacaktır. Bir de memeler bu aylarda tas gibi süt dolmaz, bu sütün az olduğu anlamına gelmez. Süt yetiyor mu,yetmiyor mu ? bu bebeğin aldığı kilodan ve boyunun uzamasından takip edilir.

6 aylık bir bebek artık 1.5 saatte bir emmemeli. Emerse uyku düzeni de sıkıntıya girer. 1.5 saatte bir emen bebek zaten iştahlı emmez. Bebeğin durumuna göre 10-15'er dakika geciktirmeye başlayın emmeyi ve makul bir sürede (bebeğin alışma hızına saygı göstererek) emme aralıklarını 4 saate çıkarın. Böylece zaten memenin dinlenmesi olay yaşanacaktır. Bir de memeler bu aylarda tas gibi süt dolmaz, bu sütün az olduğu anlamına gelmez. Süt yetiyor mu,yetmiyor mu ? bu bebeğin aldığı kilodan ve boyunun uzamasından takip edilir.
En son Gurmebebek tarafından 18 Eyl 2013, 20:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
zaten uykumuz da sıkıntılı. gündüz çok az uyuyor. yarım saat en fazla 40 dk. uyanık kaldığı saatler daha fazla. bu aralar sık sık ishal gibi oluyor diş çıkarma evresinden midir ya da verdiğim ek mamadan mıdır bilemiyorum ama ishalden sonra çabucak da acıkıyor. zaten üç gün sonra 6. ayımızı dolduruyoruz inşallah. ona planlı programlı bir ek gıda dönemine geçmek böylece de emme düzenini de beraberinde getirmek istiyorum.
-
Diş çıkarıyor olabilir.
merhaba , sadece anne sütü verdiğiniz için sık kaka yapıyor muhtemelen.. benim oğlum 7. ayın sonuna kadar günde en az 4 kez yapıyordu.. şuan 9 aylık anne sütü ağırlıklı besleniyor ve günde genelde 2 kez kaka yapıyor.
bukadar sık acıktığına güre sütünüz doyurmuyorda olabilir.. 1.5 saat çok kısa bir süre..
bence devam sütü vermelisiniz kesinikle.
uyku sorunu bizdede var çok aktif bir bebek .. uyumadığı için evde hiçbir işimi yapamıyorum.. çok stresli bir durum sizi çok iyi anlıyorum.
bukadar sık acıktığına güre sütünüz doyurmuyorda olabilir.. 1.5 saat çok kısa bir süre..
bence devam sütü vermelisiniz kesinikle.
uyku sorunu bizdede var çok aktif bir bebek .. uyumadığı için evde hiçbir işimi yapamıyorum.. çok stresli bir durum sizi çok iyi anlıyorum.
-
Merhaba, uyku sorunları için de www.uykusuzanneler.com sitesini takip edebilirsiniz.
“Beslenme Sorunları” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir
ARKADAŞINA
GÖNDER
Arkadaşınıza gÖndermeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor.