pekmez ve yumurta sarısı

benq

pekmez ve yumurta sarısı

Mesajgönderen benq » 02 Haz 2014, 10:18

merhaba gurmebebek,
1 yaşındaki kızım pekmezi hiç sevmiyor.diğer besinlerle karıştırıp verme fikrinden genel olarak hiç hoşlanmadığım için hep tek denedim ve sonuç hep başarısız.aynı şey yumurta sarısı için de geçerli.beyazını çok güzel yerken sarısını gördüğünde ağzını bile açmıyor.(sadece krep yiyor,omlet de yemiyor)şimdi benim sorum şu,bu iki besin yani pekmez ve yumurta sarısı olmazsa olmaz mıdır?yani illa birşeylerin içine karıştırarak vermeyi denemeli miyim yoksa kendisi sevip yemeye başlayana kadar beklemeli miyim?ne dersiniz.özellikle pekmez konusunda hiç ısrarcı olmuyorum pekmez çok da vazgeçilmez gibi gelmiyor bana,sizin fikrinizi merak ediyorum
:)
teşekkürler,

Gurmebebek

Re: pekmez ve yumurta sarısı

Mesajgönderen Gurmebebek » 03 Haz 2014, 04:15

Merhaba, pekmez tabii ki faydalı bir besin ama hiç bir besinden tek başına mucize beklemiyoruz. Önemli olan dengeli beslenmeleri. Pekmezi meyvelerle verebileceğiniz gibi, vermememizde de sakınca yok. Bakın aşağıda uzmanımız ne diyor, pekmez konusunda. Her gün pekmez yedirmeli miyim sorusuna uzmanımızın cevabı var, yazımızda.

http://www.gurmebebek.com/bebek-ve-cocu ... -692,25353

Yumurtaya gelince değişik şekillerde pişirip sunun, krep seviyorsa, yumurta sarısından krep hazırlayın. İstemediği bütün yiyecekler için aynı kural geçerlidir aslında, önce farklı şekillerde sunup denemek lazım. Yinede kesinlikle yemek istemiyorsa en iyisi bir süre arar verip tekrar denemektir. Sevgiler :)

benq

Mesajgönderen benq » 03 Haz 2014, 04:33

teşekkürler cevabınız için.:)

Gurmebebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 04 Haz 2014, 03:56

Rica ederiz :)

bcbgsun

Mesajgönderen bcbgsun » 07 Haz 2014, 14:35

Benim çocuğumun yumurta alerjisi vardı. Alerjik yapılı olduğu için alerjik astım da vardı. Çocuk alerji uzmanı Ahmet Akçay hem besin alerjisini hem de astımı tespit etti sağolsun. Doğru teşhis ve tedavi ile şimdi rahatız. Alerjisi olan çocuğunuz varsa Ahmet Akçay ı kesinlikle tavsiye ediyorum. Gerçekten zor bir durum.

Gurmebebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 09 Haz 2014, 04:23

bcbgsun öncelikle çok geçmiş olsun ve bizimle paylaştığınız bilginiz için teşekkür ederiz. Alerji bebişleimiz büyüyüp bağışıklık sistemleri geliştikçe yenebildikleri bir sorun olabiliyor çoğu kez. Umarız tüm alerjik bebişlerimiz bu durumu atlatabilir bir an önce. Sizi çok iyi anlıyoruz, zor bir durum gerçekten. Sevgiler :)

“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir