Yayla çorbam ekşi oluyor

Aslidemircetinkaya

Yayla çorbam ekşi oluyor

Mesajgönderen Aslidemircetinkaya » 26 Şub 2014, 11:15

Merhaba, bebeğim 7 aylık irmikli yayla çorbası yapıyorum, içine yulaf unu ve yumurta sarısı ekleyerek kendi mayaladığım yoğurt ile, ancak çok ekşi oluyor, nedeni ne olabilir acaba

benq

Re: Yayla çorbam ekşi oluyor

Mesajgönderen benq » 26 Şub 2014, 14:03

merhaba,
Benim yoğurdum da sütün sıcaklığı biraz fazla iken mayaladığımda daha ekşi oluyor.sıcağa değil de biraz daha ılığa yakınken mayalayıp 4-5 saat beklettiğimde tatlı bir yoğurt elde ediyorum.bu şekilde bir deneyin bakalım.

Aslidemircetinkaya

Mesajgönderen Aslidemircetinkaya » 26 Şub 2014, 16:42

Teşekkürler yardımınız için, ancak yoğurdumun tadı ekşi olmasa da pişirdiğimde ekşi oluyor, yani yoğurdun tadı yayla çorbası haline getirmek istediğimde ekşiyor:( acaba ev yoğurdu olduğu içşn mi ekşiyor onu çözemedim:)

Gurmebebek

Mesajgönderen Gurmebebek » 27 Şub 2014, 04:16

Ev yoğurdundan olduğunu sanmıyoruz bek çok annemiz öyle yapıyor. Biz size sitemizin tarifler bölümünden örnek yayla çorbası tariflerimizi verelim bir inceleyin. Birde kendi çorbanızda bazı malzemeleri çıkararak deneyin. Örneğin bir seferinde yulaf koymayın. sadece irmikle yapın tadı nasıl oluyor kontrol edin.

http://www.gurmebebek.com/index.php?id=90&id2=yayla

“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir